Eurogame S.A. - Màquines recreatives d

Orense, pionera a crear un Club de Fumadors

Concretament, es tracta d'un establiment al costat d'una cafeteria i els promotors de la qual asseguren que és una iniciativa pionera a Espanya que ha tingut "un gran acolliment", amb ja 440 socis.
El president del Club de Fumadors d'Orense, Carlos Ramón Cid, ha explicat que la iniciativa es va forjar a través de converses entre els cambrers del Cafè Xesteira, –en el qual ell treballa–, i dels propis clients de l'establiment d' hosteleria.

Carlos Ramón Cid ha indicat que el club, situat en el primer pis de l'edifici *Xesteira, annex a la cafeteria, va obrir les seves portes al públic el 2 de gener. Prèviament, tres companys de treball prenent un cafè havien parlat d'aquesta possibilitat i van decidir comentar-li la idea a l'assessor jurídic de l'empresa "que va dir que es podia obrir".

El president del Club va manifestar que fins a l'obertura del local van haver de presentar "molta paperassa" en "la Xunta de Galícia i (el Ministeri de) Sanitat". En aquest sentit, va afirmar que la filosofia d'aquesta entitat de recent creació és que "la gent tingui on prendre's un cafè i fumar-se un cigarret per no haver d'estar al carrer tirat".

Carlos Ramón Cid va assegurar que, des de l'engegada del Club, els han dit "de tot". Des de "donar l'enhorabona per haver engegat aquesta iniciativa, fins a cridar de Madrid o Barcelona demanant informació".

També va indicar que durant els últims dies escolta dels usuaris del club "des que si els fumadors sembla que siguin empestats o leprosos" fins que "sembla que hagin d'estar tirats al carrer fumant el cigarret plogui o faci fred".

El president del Club de Fumadors d'Orense va assenyalar que van rebre multitud de trucades procedents dels municipis *Carballiño o *Valdeorras o *Xinzo i *Verín" per demandar informació "així com gent que pregunta com es pot arribar a fer això".

Carlos Ramón Cid va explicar que des de l'engegada del club els socis arriben al Cafè Teatre *Xesteira i allí "demanen la seva consumició en la barra i la paguen", per després traslladar-se a la "sala privada on prenen el seu cafè, la qual cosa li vingui de gust, llegeixen la premsa, es tiren el seu cigarret i ho vulguin".

En aquest sentit, va reconèixer que en aquest club la situació és "similar" al que es podria fer abans de l'entrada en vigor de la Llei Antitabac, "només que és per als socis". Les persones que estiguin interessades a fer-se abonades poden apropar-se a l'establiment.Font: europa press

Eurogame S.A. - C/ Closa d'en Llop, 10 - 17130 l'Escala - Girona - Tel. 972 770 512 - - Nota legal
Gestor web Comunicatek